mustdeemon kirjutas:Aga huvi pärast küsin kas keegi on Hatsan toodangutega kokku puutunud ?
Kas tasuks Hatsani peale mõelda või laidate kohe maha ?
Hatsani poole tõmbab mind huvitav disain ja ka muidugi odav hind...
Hatsan on pildile tulnud ka õhkrelvade osas viimaste aastate jooksul. Hinna-kvaliteedi suhe ei ole neil kehvem kui Gamol jt selle klassi tootjatel. Ma isegi ütleks, et mida aeg edasi, seda paremaks nende mudelid lähevad. Vähemalt ei seisa arendus (paraku ka turundus) paigal. Eks kõige lihtsam on see, kui valid end huvitava mudeli välja ja googeldad. Kui ikka on probleeme, siis mingit tagasisidet ikka leiab. Üks asi, milles kindlasti kaotad võrreldes Weihrauchiga on päästik. Weihrauch Rekord on klassika ja püsinud tipus aastakümneid ning tundub, et jääb püsima veel nii mõnekski ajaks. Tõenäoliselt on parem ka koostekvaliteet, siinkohal mõtlen eelkõige viimistluse taset. Loomulikult leidub ka Weihrauch toodangus õnnetuid eksemplare ninge tegemist ei ole päris kindlasti maailma parima püssiga, mille karbist välja võtad (nt tavaline on see, et Weihrauch püssidel on määrdeid pandud pahtlilabidaga, mistõttu laskmisel tekib diiseldamine ehk osa määrdest rõhu all süttib), aga keskmiselt võttes on Weihrauch kvaliteedikontroll siiki parem. HW miinuseks võib olla aga see, et neid laos ei ole ja ooteajad tellimisel võivad ulatuda mitme kuuni.
Aga jah, nende igasugu 300 m/s pluss magnumite puhul peab arvestama sellega, et nendega on raskem täpselt lasta. Püss lihtsalt hüppab rohkem kui kolb vastu silindri seina lajatab, füüsika, pole midagi teha.

Samas olen ise selle tee läbi käinud ja tunnistan, et ega enne rahu ei saa, kui mõni 300 m/s sildiga asjandus on ära proovitud.
Mis optikasse puutub, siis mina julgeks soovitada Nikko Stirlingi optikaid. Vedrukatele mõeldud seeria kannab nime Gold Crown ja nt
3-9x42 või
4-12x42 on täitsa asjalikud kiikrid oma raha eest. Suureks plussiks on see, et kinnitusjalg (üheosaline ja stopperiga) tuleb nende puhul optikaga kaasa ning esialgu sellest kaasatulevast täitsa piisab. Kui tekib erisoove, saad alati uued osta.
Hawke vedrukatele mõeldud seeria kannab nime Airmax, aga seal pead optika kinnitusjalad eraldi juurde ostma, mis teeb nende hinna Nikkoga võreldes kallimaks.
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...