Foto Nitecore'i Facebooki-st
Nitecore Chameleon seeria mudelid
CR6 (valge+punane),
CG6 (valge+roheline) ja
CB6 (valge+sinine) on mõni aeg juba Eestis olnud ja olen leidnud aja neid ka reaalselt proovida.
Valgusvõimsust (valge valgus @ 440 luumenit) on Chameleon seeria lampidel enam kui esialgu lootsin. Kartsin, et kui 40mm reflektorisse paigutada kaks väiksemat reflektorit, siis valgusvõimsus kannatab selle all drastiliselt, kuid sugugi mitte. Valget valgust on piisavalt enamikesse situatsioonidesse ning 100m ulatuses valgustamisega probleeme ei teki (ANSI standardi järgi peaks valgust jaguma 190m ulatuses). Olgu siinkohal öeldud et valget valgust emiteeriv diood paikneb vaid ühes kahest refletorist.
Sekundaarsed LED elemendid (2tk) annavad rohelist/sinist/punast valgust et valgustada ca 3m ulatuses ninaesist. Kui silmad pimedusega harjuvad, siis on rahuldavalt nähtavad ka kaugemad alad. Võrreldes
SRT7-ga, millel on 3 sekundaarset värvilist LED-i, on valgust pisut vähem.
Positiivseks üllatuseks oli primaarne ehk teises reflektoris asuv värviline LED ja selle valgusulatus. Kui filter, asetatuna reflektori ette, muudab valguse hajutatuks, siis Chameleon seeria lampidel on primaarne värviline valgus sõltumata toonist väga veenev ning "selgete" piirjoontega. Minu poolt valgustatavad objektid asusid 75 ja 85 meetri peal. Kõik kolm Chameleon seeria lambimudelit said valgustamisega kenasti hakkama. Üllatav on see, et sinine mudel CB6 peaks tootja spetsifikatsiooni puhul valgustama vaid 66m, kuid tegelikkuses 70...85m peal veel erilist probleemi ei olnud. Punane ja roheline valgustoon olid ereduselt siiski sinisest tuntavalt üle.
Niipalju, kui mulle on muudetavate valgusvärvustega lampe kätte juhtunud, võib öelda, et Nitecore Chameleon saab oma tööga kõige paremini hakkama. Väikeseks erandiks on küll Armytek'i rohelise valgusega Predator/Viking seeria jahilamp
Green, millel valgusvärvust muuta ei saa. Selle lambi roheline on Nitecore CG6 valgustugevusest ning joonisest tunduvalt üle. See on tingitud reflektori suurusest, Armytekil on see ca 4 korda suurema pinnaga.
Nii et nüüd jääb üle oodatav veel CU6 ja CI6 mudeleid...